ZWEMMEN

Zwemmen is leuk en dat kan iedereen zelf ervaren. Zwemmen is geschikt voor iedereen: jong, oud, beginner of sportieveling. R.Z. & P.C. De Mors heeft een passend zwemaanbod voor iedere zwemmer van jong tot oud.

Binnen onze zwemafdeling kennen we de indeling B- en A-selectie

De B-selectie zal bestaan uit zwemmers die voor het eerst bij de zwemclub komen nadat ze hun zwemdiploma hebben gehaald. In de tijd dat de zwemmer, zwemt bij de B-selectie, word er hoofdzakelijk getracht om het aanleren van de basis zwemtechnieken, onder de knie te krijgen. Dit doet men aan de hand van een zo genoemd zwemplan! Tijdens dit zwemplan word er blok voor blok getraind om de techniek van een bepaalde slag machtig te maken, als men dan een slag onder controle heeft zal men een presentje ontvangen in de vorm van een certificaat of ander tastbaar hoeraatje. Tevens zal de zwemmer deelnemen aan verschillende wedstrijden.
Nadat je in de B-selectie nog meer de zwemtechniek onder de knie hebt gekregen en jouw prestaties hebt zien verbeteren en je laat zien dat je gemotiveerd bent, zou je kunnen doorstromen naar de A-selectie.

In de A-selectie ligt de nadruk op presteren. Om nog beter te kunnen presteren zijn een aantal aspecten zeer belangrijk. Dit betekent dat je verplicht bent zoveel mogelijk trainingen aanwezig te zijn, minimaal 80 % van de trainingen. Je kunt je alleen met een geldige reden voor een training afmelden. Daarnaast zal je aan zoveel mogelijk wedstrijden deel moeten nemen waarvoor je ingeschreven wordt. De competitiewedstrijden waaraan wij deelnemen is voor elke zwemmer binnen de A-selectie een verplichte wedstrijd.

Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat wij iedereen de juiste en specifieke aandacht kunnen geven en de prestaties zullen toenemen.
De trainers van De Mors zorgen voor een verantwoorde aanpak en begeleiding, zowel tijdens de training als ook tijdens wedstrijden en toernooien.

Als De Mors nemen we ook deel aan meerdaagse zwemtoernooien in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld in Nordhorn (Duitsland) of Epe/Gronau (Duitsland).

Voor meer informatie kunt u altijd naar Judith Wietsma bellen (06 55750513).

Goed om te weten:
Je eerste_wedstrijd

WEDSTRIJD ZWEMMEN

Trainingsregels_afdeling_zwemmen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt