Masters

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB master zwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Binnen De Mors kennen we ook een master zwemafdeling waar een enthousiaste groep master zwemmers traint onder begeleiding van een ervaren trainer, die zorgt voor een verantwoorde aanpak en begeleiding.

Er zijn masters die alleen hun conditie willen verbeteren door wekelijks één of meerdere keren te zwemmen, maar ook kun je meedoen als je alle zwemslagen redelijk beheerst en iets meer aan je techniek wilt gaan doen. Masters die meer willen en af en toe hun vooruitgang willen testen, kunnen dat doen bij speciale masters wedstrijden.

Al met al ben je dus van harte welkom als je bijvoorbeeld vroeger aan (wedstrijd)zwemmen of waterpolo gedaan hebt en je weer lekker een baantje wilt gaan trekken, maar ook als je nooit op een zwemvereniging hebt gezeten maar wel je zwemslagen redelijk beheerst en gewoon lekker wilt zwemmen!