Zwemmen

Zwemmen is leuk en dat kan iedereen zelf ervaren. Zwemmen is geschikt voor iedereen: jong, oud, beginner of sportieveling. R.Z. & P.C. De Mors  heeft een passend zwemaanbod voor iedere zwemmer van jong tot oud.

Binnen onze zwemafdeling kennen we de indeling C-, B- en A-selectie

De C-selectie zal bestaan uit zwemmers die voor het eerst bij de zwemclub komen nadat ze hun zwemdiploma hebben gehaald. Na de C-selectie, waar het aanleren van de basis gelegd wordt voor het wedstrijdzwemmen, zal er een doorstromen zijn naar de B-selectie. Om de basis zwemtechniek goed onder de knie te krijgen,  maken we gebruik van een eigen ontwikkeld sterrenplan. Telkens nadat een blok oefeningen is afgesloten wordt dit beloond met een  Ster-diploma.

De B-selectie zal dus hoofdzakelijk bestaan uit zwemmers die doorstromen vanuit de C-selectie. Ook zwemmers die graag op recreatief niveau willen blijven zwemmen, maar al wel af en toe een gezellige zwemwedstrijd willen doen zullen gaan trainen in de B-selectie.
Nadat je in de B-selectie nog meer de zwemtechniek onder de knie hebt gekregen en jouw prestaties verbeteren en je laat zien dat je gemotiveerd bent, zou je kunnen doorstromen naar de A-selectie.

In de A-selectie ligt de nadruk op presteren. Om nog beter te kunnen presteren zijn een aantal aspecten zeer belangrijk. Dit betekent  dat je verplicht bent zoveel mogelijk trainingen aanwezig te zijn, minimaal 80 % van de trainingen.  Je kunt je alleen met een geldige reden voor een training afmelden. Daarnaast zal je aan zoveel mogelijk wedstrijden deel moeten nemen waarvoor je ingeschreven wordt. De competitiewedstrijden waaraan wij deelnemen is voor elke zwemmer binnen de A-selectie een verplichte wedstrijd.

Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat wij iedereen de juiste en specifieke aandacht kunnen geven en de prestaties zullen toenemen.
De trainers van De Mors zorgen voor een verantwoorde aanpak en begeleiding, zowel tijdens de training als ook tijdens wedstrijden en toernooien.

Als De Mors nemen we ook deel aan meerdaagse zwemtoernooien in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld in Nordhorn (Duitsland) of Epe/Gronau (Duitsland).

Zoals we al begonnen “Zwemmen is leuk” , plezier beleven aan het zwemmen staat bij ons hoog in het vaandel en prestaties komen dan vanzelf.

Goed om te weten:
De_Mors_training_wedstrijd_verplichtingen_Versie2De_Mors_je_eerste_wedstrijd_Versie2
De_Mors_wedstrijd_instructies_Versie2
Trainingsregels_afdeling_zwemmen_RZ&PC_De_Mors